Beyaz renkli nem çekici kuvvetli bir baz olan sud kostik ya da sodyum hidroksit olarak ta bilinen bu maddenin %48 lik çözelti formudur. Atık su arıtma tesislerinde pH yükseltici olarak görev görür. Su ile tepkimesinde ısı açığa çıkarır. Düşük pH özellikteki atık sularda iyi bir pH yükseltici olarak görev görür. Atık su arıtma tesislerinde pH yükseltici olarak kullanılan kirece oranla zaman zaman da olsa dozaj pompalarında tıkanmalara neden olmaz. Bu nedenle kullanımı avantajlıdır. İşlem sırasında koruyucu eldiven ve gözlük kullanımı aşındırıcı olan kostiğin zararlarını en aza indirir.

Kostik tanklarının doğru seviye ölçümü, hem güvenlik hem de verimlilik açısından kritik bir öneme sahiptir. Doğru seviye ölçümü, kostik tanklarının doğru şekilde doldurulmasını ve boşaltılmasını sağlar. Yanlış ölçüm nedeniyle yaşanabilecek tehlikeli durumlar veya hatalar işletmeler için pahalı olabilir. Ayrıca, doğru seviye ölçümü, işletmelerin üretim ve stoklama faaliyetlerini optimize etmelerine yardımcı olabilir. Bu nedenle, işletmelerin doğru ekipmanı kullanarak ve eğitimli personel tarafından yönetilerek bu önemli işlemi gerçekleştirmeleri hayati önem taşır.

Kostik tanklarındaki doğru seviye ölçümü, hem işletme sahipleri hem de çalışanlar için güvenlik açısından kritik öneme sahiptir. Yanlış ölçüm sonuçları, kazalara, yangınlara ve diğer tehlikeli durumlara neden olabilir. Bu nedenle, kostik tanklarındaki doğru seviye ölçümü için doğru ekipmanın kullanılması, doğru seviye ölçümü tekniklerinin uygulanması ve düzenli bakımın yapılması önemlidir.

MICROPULS 55 radar sensör özellikle agresif sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür. Elektronik yükselticisi zor ölçüm şartları için yapılandırılmıştır. PTFE ve PVDF antenleri sayesinde özellikle zorlu sıvılarda, asit, kostik gibi agresif maddelere karşı dayanklıdır. Her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m’ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı sensörlerden biridir. Tank üzerinde kapladığı küçük alan, küçük ölü ölçüm bölgesi ve montaj kolaylığı sayesinde küçük tanklarda özellikle tercih edilmektedir.

 Avantajları
– Türkçe menü
– Kolay montaj
– Yüksek hassasiyet
– Bakım gerektirmeyen yapı
– Buhar, rutubet, sıcaklık ve gaz oluşumlarından etkilenmez