Temassız ölçüm

Atık su arıtma tesislerine giren miktar oranları, bu karmaşık sistemin etkili kontrolü için önemli bir kriterdir. Havalandırma havuzuna giren hava miktarı, tesise giren atık su oranına bağlıdır. Bu, kirli maddeleri parçalayan bakterilerin faaliyet ve etkinliğini kontrol etmektedir. Sensörlerin atık su içindeki yüksek katı atık içeriğinden kirlenmesini önlemek için genellikle temassız ölçüm yapılması tavsiye edilir.

MICROSON 551 ile debi ölçümü

Kanallardaki debi birimi, seviye yüksekliği ile orantılı değiştiğinden temassız ölçüm prensibine sahip MICROSON 551 ultrasonik sensör, bu gibi belirli ölçüm durumlarında en ideal çözümdür. Ürüne temas etmeden ve kirlenme riski olmadan sensör doğru bir şekilde seviyeyi ve bununla birlikte anlık debi birimini ölçebilmektedir. Tüm müşterek Venturi, V-Notch savak gibi kanal profilleri sensör yazılımına dahil edilmiş, önceden programlanmıştır. Özelliği olan diğer kanal profilleri de index değerleri girilerek kolayca programlanabilir.

Daha zor şartları için – MICROPULS 61

MICROPULS 61 gibi radar sensörler de açık kanallarda debi ölçümü için uygundur. Atık su ısısının büyük ölçüde değiştiği veya atık su içerisinde çözücü madde bulunduğu kimyasal tesislerde ve köpüklü proseslerde atık su arıtma işlemi için özellikle radar seviye sensörü tavsiye edilir.

 
MICROSON 551 AvantajlarıMICROPULS 61 Avantajları
– Bakım gerektirmeyen temassız ölçüm– Bakım gerektirmeyen temassız ölçüm
– Türkçe menü– Türkçe menü
– Kolay ayar imkanı– Kolay ayar imkanı
– Dişli bağlantı– IP68 koruma sınıfa sahip özel yapı
–  Dişli veya askı aparatı ile montaj imkanı